jouw UITDAGING: leegstand en e-commerce

Kernwinkelgebieden staan onder druk met leegstand van winkelpanden in de stad als gevolg. Het lijkt alsof enkel A-steden nog een winkeltoekomst hebben. Sterke perifere retail- en belevingsontwikkelingen geven deze trend een extra duwtje. En dan zwijgen we nog over de razendsnelle groei van e-commerce.

ONZE OPLOSSING:

Of u nu een grote stad bent of een kleine gemeente, wij zorgen voor een onderscheidende identiteit. City Marketing op zijn best.

Onze Community Managers geloven in de kracht van de inwoners, shoppers en toeristen zelf. Zeker wanneer zij zich verbonden voelen en aangesproken worden als één community.

Het is onze missie lokale centrummanagers, toeristische en communicatiediensten te helpen om hun aantrekkingskracht en digitale ervaringen te verhogen. Zo zorgen we ervoor dat zij hun weinige tijd kunnen besteden aan de kern van hun opdracht: dichtbij de handelaars staan en het strategisch (detailhandel)plan uitrollen. Wisely zorgt voor extra (activatie)kennis, expertise over digitale beleving en hands-on manpower.

Zo helpen wij inwoners, consumenten, klanten en bezoekers ambassadors worden van hun (favoriete) stad. Door ze te connecteren op onze platformen, ermee in interactie te gaan, te belonen en te activeren.

Ons netwerk van Community Managers staat lokale ambtenaren en centrummanagers bij als rechterhand of voeren een deel van hun taken uit.

Is er nood aan een meer lange termijn visie? Onze Community Experten scannen met kennis van zaken jouw community en leveren een direct uitrolbare en hands-on strategie af.


Wat we reeds bereikten:

  • In 2017 meer dan 1 miljoen euro omzet in lokale kadobonnen verbonden aan lokale handelaars in steden waar een uniek kadobonsysteem ingezet wordt.

  • Meer dan 10.000 mensen per dag bereikt op Facebookpagina’s beheerd voor steden

  • Meer dan 170.000 bezoekers per jaar op stadswebsites beheerd door Wisely

  • Maandelijks meer dan 20 hoogst interessante nieuwsbrieven verstuurd door Wisely naar meer dan 75.000 geabonneerden.

  • 100-duizenden scans door evenveel klanten bij de lokale handelaars op het Joyn-netwerk.