jouw UITDAGING

Elke retailpark, elk shoppingcentrum heeft zijn eigen identiteit. Zijn eigen doelgroep. Zijn eigen community. Zijn eigen uitdagingen. Bovendien heeft elke huurder zijn eigen nationale marketingacties. En toch moet het retailcluster boven-lokaal geactiveerd worden als één geheel. En gepositioneerd ten opzicht van de andere in de regio. Het marketing budget is evenwel niet oneindig en professionele campagnes uitdenken en vooral implementeren vergt veel tijd en expertise. En die zit niet steeds niet in-huis bij beheerders of eigenaars van de retailparken of shoppingcentra.

 

ONZE OPLOSSING

Wisely is doorheen de vorige jaren én opdrachten voor diverse retailparken (Crescend'Eau in Verviers, B-Park in Brugge, DansaertPark in Groot-Bijgaarden, ...) een one-stop-shop aan kennis, (digitale) instrumenten en manpower geworden. We bepalen samen met de huurders en de eigenaar/beheerder de identiteit via een community scan, we vertalen deze naar een jaarlijks marketingplan, organiseren de huurdersvergadering op marketingvlak, onderhandelen met de retailers en werken oplossingen uit. Oplossingen die de consument maximaal activeren. En efficiënt beheren van de huurderscommunity, administratief verlichten van de workload. Want dat is dé key to succes: efficiëntie, regelmaat en professionalisme.

Wij laten het marketingbudget maximaal renderen. Gezamenlijke initiatieven zorgen voor een breder bereik. En we durven ook afstappen van de platgetreden promotiepaden.

Hoe we de consument activeren? Door een Continue Destination Awareness via de creatie van op maat content en het streamen via diverse (online) kanalen zoals Facebook, Instagram, website, digital signage en een maandelijkse nieuwsbrief. Via webcare en chatbots beantwoorden we 24/7 alle online vragen van de klanten. Met wedstrijdacties boosten wij de database van de community. Speciale thema- en belevingsdagen met dazzling entertainment verrassen de klanten. Gemeenschappelijke cadeaubonnen of belevingspassen belonen hen. Een innovatief promo- en communicatieplatform. Ondersteund door on- en offline advertenties, radiospots en tv-campagnes voor een verhoogde visibiliteit.

Wisely organiseert niets zonder de impact ervan te meten. Door slimme (digitale) meetsystemen te implementeren on-site en in de campagnes en communicatie, kunnen we de ROI van elke marketing-spent exact berekenen.

Het Wisely-team ontzorgt de beheerder en de eigenaar 100%. Wij staan in voor het general management van de marketingbijdragen, beheren de community van de retailers door er continu mee te interageren en hen te informeren. We implementeren minitieus het marketingplan.


Wat we reeds bereikten:

  • 10 retailparken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië
  • 50 thematische campagnes (moederdag, Pasen, Terug naar school, eindejaar, ...) in 2017
  • Jaarlijks gemiddeld 750.000 euro marketingbudget beheerd door onze Community Managers
  • Maandelijks > 20 nieuwsbrieven met eigen content via ons netwerk van lokale storytellers
  • > 200 social posts per maand en > 50 webcare vragen per week 
  • > 50.000 extra klanten in de databases via data capturing acties