jouw UITDAGING

Iedereen praat vandaag over communities. Ook jij moet toch een community bouwen van je klanten. Als sterk merk, of je nu een brouwerij bent, een fashion label, een horeca-keten of vastgoedbedrijf, moet je op zoek om jouw doelgroep te verbinden met je merk en hen te converteren naar ambassadors. Hoe schitterend zou dat niet zijn?

Maar hoe? En moet ik daar nu een full-time community manager voor aanwerven? En die gamification campagnes, dat kost toch enorm veel van ons budget? En mooi, al die data die we ermee verzamelen, maar hoe halen we er inzichten uit om ons merk nog sterker te maken?

ONZE OPLOSSING

Wisely heeft jaren ervaring opgebouwd in het activeren van consumenten en particulieren door hen een digitale beleving aan te bieden. De platformen die we hiervoor inzetten, lenen zich evenwel even goed om jouw shopmanagers, leden van je vereniging of netwerk te beheren en ermee te interageren. Een gerichte data capturing campagne, met unieke codes en hardware zoals kiosken en tablets of splashpagina's op jouw website? Content efficiënt verwerken vanuit diverse copywriters en streamen naar jouw online kanalen? 

Let's have a chat!

Wedden dat je erdoor geïnspireerd wordt?