Sint-Niklaas: city marketing op zijn best 

Sint-Niklaas investeert in zijn handel en horeca. Na een strategische brainstorm begeleid door ons team lanceerde de vzw Centrummanagement het Oh!-merk.

Sint-Niklaas5.jpg

Hierna volgden concrete promotietools voor de lokale handel en horeca: het Oh!-magazine, de kadoh!bon en de Oh!-kaart. Sparen voor een gratis bezoekje aan de plaatselijke Siniscoop? Een gratis zwembeurt? Of gratis parkeren? Meedoen aan leuke wedstrijden voor een VIP-pas van de Ronde van Vlaanderen? Sint-Niklaas maakt slim gebruik hiervoor van het Joyn-netwerk en tunet de nationale tools naar een sterke lokale digitale beleving in hun eigen look & feel! Het Wisely-team staat in voor deze lokale branding.

Ook de overzichtelijke website ‘insintniklaas.be’ is het resultaat van een constructieve samenwerking. Even de laatste nieuwtjes bekijken? Of de openingsuren van jouw favoriete winkel raadplegen? Online een ‘kadoh!bon’ kopen? De website biedt het allemaal.

En de centrummanager blijft ons uitdagen. In enkele dagen tijd een e-ticketing oplossing up and running hebben om hun prestigieuze wijntocht doorheen de stad digitaal efficiënter te beheren? You say jump, we say how high, Sint-Niklaas! En de volgende uitdaging? Die staat al voor de deur ... Meer info binnenkort in een blogpost.

 

Tongeren: cadeaubon voor de stad

Tongeren was ooit de eerste stad in België die op de kar van een stedelijke klantenkaart sprong. Toen nog gefaciliteerd door Het Opzet. De 'oudste stad van België' die zich doorheen de laatste jaren positioneert als 'de eerste stad van België' blijft innoveren.

De lokale cadeaubon ‘ambi.kado’ had in 2017 een omzet van meer dan 250.000 euro - omzet die integraal bij de Tongerse handelaars terecht komt. De kadobonnen worden digitaal geactiveerd in de verkooppunten en handelaars claimen de ontvangen bedragen via het online platform. Na hun vroegere analoge oplossing met Excel-sheets een garantie op reductie van workload én foutenmarge.

Tongeren4.jpg

In 2014 werd succesvol de ambi.pas gelanceerd: een loyaliteitsplatform voor de handel en horeca in Tongeren. Inmiddels zijn er 110 handelaars actief in het systeem dat ondersteund wordt door thematische campagnes rond Valentijn, Pasen,... en de consument elke week kans maakt op een shoppingbudget van maar liefst 500 euro! De inzichten over het reilen en zeilen van de Tongerse detailhandel zodat de vinger aan de pols kan gehouden worden, zijn natuurlijk enorm krachtig.

Tools als de website en een mobiele applicatie kwamen tot stand door een nauwe samenwerking en zijn een perfect verlengstuk van de dienstverlening die de stad biedt aan handelaars. Consumenten kunnen daarop niet alleen een overzicht vinden van alle handel en horeca die de oudste stad van het land te bieden heeft, maar bijvoorbeeld ook het saldo van hun ambi.pas raadplegen.

Het is duidelijk: Tongeren heeft een arsenaal aan instrumenten om lokale handel en horeca te ondersteunen en heeft nog grote ambities om daar verder op in te zetten. Wisely zal hen hierbij graag bijstaan!

 

Torhout: oplossing voor leegstand van winkels in het centrum

Torhout is een stad met veel potentieel en grote opportuniteiten. De ligging is perfect: in het midden van de provincie West-Vlaanderen en op het knooppunt van verschillende snelwegen.

Aanpakken van leegstand van winkelpanden in het stadscentrum

Handel en horeca leiden echter onder de druk van winkels in de periferie en dus besloot de stad Torhout mid 2017 beroep te doen op de diensten van - toen nog - Het Opzet team om een oplossing te vinden voor de leegstand in de binnenstad. Er wordt dus gewerkt rond het thema van aanpak van de leegstand van winkelpanden, waarvoor ideeën werden gegenereerd tijdens een grote brainstormoefening gebaseerd op de gekende GPS-methodiek.

Bestickering van leegstaande handelszaken

Die ideeën werden omgezet in concrete acties tegen leegstand, waarbij de etalages van 8 verschillende panden in de stad bestickerd worden met mogelijke winkelinrichtingen. Er wordt een interactieve website gelanceerd met daarop een overzicht van alle handel en horeca; én een oplijsting van interessante panden en voorwaarden voor potentiële investeerders in de stad.

Creatieve wedstrijd in het kader van de actie tegen leegstand

Een win-je-winkel formule later dit jaar maakt het plaatje compleet, waarbij 2 startende ondernemers een prijzenpakket kunnen winnen om het als Torhoutse ondernemer helemaal te gaan maken.

Bestickering van een leegstaande winkel in Torhout

Bestickering van een leegstaande winkel in Torhout