Back in the days (2009): centrum management van kortrijk

Als centrummanager van Kortrijk (onder de vlag Het Opzet) zag Maarten Decramer, oprichter en CEO van Wisely, meer dan ooit de nood aan concrete hands-on ondersteuning voor de handelaars in zijn stad. Hij ploeterde > 3 jaar in de Kortrijkse detailhandel-loopgraven met zelfgemaakte Excel-sheets, systeempjes om zich efficiënt te organiseren en te communiceren met zijn handelaars.

Hij zocht buiten Kortrijk naar oplossingen. Maar evenzeer in andere steden was er een gebrek aan tijd, centrale coördinatie en kennis over technologische en innovatieve tools.

En toen was het 2013: oplossingen voor steden en shopping centra

In 2013 besliste Maarten over de nieuwe missie van Het Opzet: Hij zou steden en gemeenten bijstaan met efficiënte tools om hun inwoners en shoppers te activeren. Maar al snel bleek die saus ook te werken in retailparken en shopping centra en om evenementen te ondersteunen. En met succes want op korte termijn evolueerde Het Opzet naar een multidisciplinair team van 10 gedreven mensen.

Gedeelde passie: loyalty en marketing platform

Het Opzet liep in de kijker door een aantal overkoepelende loyaltysystemen voor binnensteden (Tongeren, Poperinge, ...) die het uitgerold had. Maarten vond een gelijkgezinde ondernemer in Frank Bekkers, toenmalig CEO van Mobile Vikings en Citylife. Hun gezamenlijke passie mondde uit in een fusie in september 2016.

Ze beslisten om de krachten te bundelen tussen Qustomer, Citylife en Het Opzet en werden zo Joyn. In september 2017 trad ook Citie toe. Vandaag is Joyn het grootste loyalty en marketing platform in België met meer dan 2 miljoen gebruikers en 8.000 lokale handelaars. Onder meer dankzij een doorgedreven focus op diverse communities zoals steden en gemeenten.

Wisely: Een spin-off om steden en shopping centra nog sterker te ondersteunen

Begin 2018 ontstond Wisely als spin-off en preferred partner van Joyn. Op deze manier kunnen Joyn en Wisely beter beantwoorden aan de uitdagingen van steden en gemeenten en kan Wisely daarnaast haar bestaande klanten binnen retail parken en shopping centra, evenementen en brands nog beter ondersteunen.