3 ideeën voor de aanpak van leegstand van winkelpanden

Hoe de leegstand van winkelpanden in de binnenstad aanpakken?

Aanpak van leegstand van winkelpanden door Torhout

Stad Torhout en Torhout Handelt! deden beroep op de diensten van Wisely om de leegstand in de handelskern in te dijken. Er werd een actieplan tegen leegstand opgesteld, waarbij drie concrete acties werden ondernomen om van het probleem van leegstand een opportuniteit te maken voor de stad. Website met leegstaande panden


Eerst en vooral werd er gewerkt op de communicatie van de opportuniteit ten gevolge van de leegstand: er werd een website ontwikkeld met daarop de huidige leegstaande panden, de sterktes en troeven van de stad voor een ondernemer en een pak informatie over de steunmaatregelen bij de opstart van een nieuwe handels- of horecazaak.

De website met beschikbare winkelpanden in Torhout

maaike cafmeyer Torhout wedstrijd.JPG


Bestickering van etalages van leegstaande winkelpanden


Er werd ook gewerkt op de visibiliteit van de mogelijkheden voor starters: de etalages van de leegstaande winkelpanden werden op een creatieve manier bestickerd met suggestieve voorstellen voor nieuwe winkelconcepten. Deze bestickering van leegstaande winkelpanden fleurt het straatbeeld op, doet consumenten nadenken over wat ze nog missen in de handelskern en trekt potentiële investeerders aan.

Torhout leegstand winkelpand sticker


Versterking van de binnenstad via activatie

Tenslotte werd er hard ingezet op 'activatie' als oplossing voor leegstand: in juni 2018 werd een grote win-een-winkel wedstrijd gelanceerd, waarbij het meest unieke winkelconcept straks een pak prijzen wint om met een vliegende start de handelskern van de stad Torhout te versterken.


Alle informatie over de acties tegen leegstand kan je terugvinden op www.torhouthandelt.be.

Torhout aanpak van leegstandOp zoek naar oplossingen voor leegstand voor uw stad?

Ben je als gemeente zelf op zoek naar inspiratie of begeleiding bij het inperken, maskeren of terugdringen van de leegstand in de handelskern? Contacteer dan wouter.depuydt@wearewisely.com voor meer informatie of voorstellen voor de aanpak van leegstand.