[Persbericht] Wisely versterkt communities voor 'the day after tomorrow'.

Kortrijk, 22 maart 2018 - Communities voor steden, retailparken, events en brands op een slimme manier beheren. Dat wordt de focus van het nagelnieuwe bedrijf Wisely, een spin-off van Joyn.

Gebrek aan knowhow en middelen bij communities

Vandaag is de kennis over nieuwe technologische oplossingen bij de huidige communityverantwoordelijken van steden of handelaarscollectieven nog niet groot genoeg. Dit werd onlangs bevestigd tijdens het seminarie ‘Succesvol samenwerken in winkelgebieden’ van het Platform De Nieuwe Winkelstraat in Amsterdam. Het onderzoek dat er werd toegelicht, toonde bovendien aan dat van de ondervraagde communities 1 op 5 te weinig mankracht heeft om de marketingdoelen te bereiken.

Om daar een antwoord op te bieden, heeft Wisely verschillende technologische en innovatieve oplossingen in zijn portfolio en via zijn partnernetwerk. Zo werden in 2017 voor meer dan 1 miljoen euro aan cadeaubonnen verkocht in steden en gemeenten, worden online maandelijks meer dan 250.000 mensen bereikt en was Wisely verantwoordelijk voor het beheer van alle marketingcommunicatie en activatie van de Gentse Winterfeesten, een event waar meer dan 2,5 miljoen bezoekers op afkwamen.

“De nood om community management voor steden en gemeenten, retailparken en events op een innovatieve en doordachte wijze aan te pakken, is hoog. Leden van de community, zoals shoppers, inwoners, toeristen en bezoekers trappen niet langer zomaar in de val van nog maar eens een Facebookpagina of een nieuwe website.”
— Maarten Decramer, CEO en co-founder Wisely

In samenwerking met Joyn

Wisely is een spin-off van Joyn, de grootste loyalty- en marketingspeler voor lokale handelaars in België. Joyn merkte dat de vraag naar lokale en brede marketingondersteuning op maat voor centrummanagement en zogenaamde ‘collectieven’ zeer groot en specifiek is. Daarom nam Joyn de beslissing om voor deze activiteiten een samenwerking te sluiten met een externe partner. Wisely vloeit hieruit voort en wordt zo de preferred partner van Joyn.

Wisely werd mede opgestart door Maarten Decramer. De voormalige Kortrijkse centrummanager liet in september 2016 zijn bedrijf Het Opzet samen met Qustomer en Citylife samensmelten tot Joyn. Binnen Joyn was hij CEO van het departement Joyn Urban Services. Het is dit departement en team dat de basis vormt voor het nieuwe bedrijf Wisely.

Over de landsgrenzen heen

Wisely gaat er onmiddellijk hard en ambitieus tegenaan en zal werken voor meer dan 30 steden in België, 10 retailparken en diverse events en brands. Onder de klanten vinden we Sint-Niklaas, Poperinge, Tongeren en Puurs, SCMS-Ceusters, Retail Estates, BIMMO en de Gentse Winterfeesten. Maar het 9-koppige team mikt ook onmiddellijk over de landsgrenzen heen.

Naar aanleiding van de geboorte van Wisely, kan elke community vrijblijvend een community scan aanvragen op de website. Het is deze scan die de basis vormt van een lange termijn strategie om communities slim te beheren en activeren. Dergelijke scan legt de noden en opportuniteiten bloot waar de community kan versterkt worden met gratis op maat advies.